Lezing Waardebepaling Textiel

Op donderdag 4 november 2021, 19.30 uur, geef ik een digitale lezing over Waardebepaling van textiele objecten. Zie: https://www.studiotextielfestival.nl/lezingen

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Textielmarkt in Warmond, 17 juni

Op de zolder van een pand aan het prestigieuze Rapenburg in Leiden lagen jarenlang vele textiele schatten verborgen. Die zijn nu gesorteerd en worden te koop aangeboden tijdens de Textielmarkt in Warmond op zondag 17 juni 2018 tussen 11-17.00 uur.
Mooi antiek damasten tafelkleden en servetten, jaren 50-60 stoffen nog op de rol, kleedjes, merklappen en zo meer. Ik ga helpen.

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Textiel op de Japanmarkt

Eerste Pinksterdag 20 mei, 2018, organiseert museum Het Sieboldhuis weer de jaarlijkse Japanmarkt aan het Leidse Rapenburg. Met goed weer zet antiekwinkel Accolade ter hoogte van nr. 11 een tafel buiten om spullen van de zolder te verkopen. Dit keer met extra veel vintage en antiek textiel! Ik ga helpen met ‘de handel’.
Meer info: https://www.sieboldhuis.org/activiteiten/japanmarkt-2018

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Taxaties in musea

Binnenkort is er weer de kans om uw textiele schatten kosteloos ter bespreking, beoordeling en taxatie aan mij voor te leggen:

. Zaterdag 26 augustus: Stedelijk Museum Schiedam. 11.00-14.00 uur.
Voor meer info zie: http://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/nl/621

. Zondag 22 oktober: Centraal Museum Utrecht . 14.00-15.30 uur.
Voor meer info zie: http://centraalmuseum.nl/bezoeken/agenda/uit-de-mode-meet-up-22okt/

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Activiteiten Changeant voor mei en juni 2017

Taxatie momenten: Laat uw textiele schatten bespreken en taxeren door Els de Baan
Zondag 28 mei evenement voor Modemuze > In de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Graag even aanmelden via:  http://bit.ly/2qhk7jm
Tevens is er een interessante expositie te zien van kostuums en andere bijzondere objecten uit diverse museale collecties (gratis).

Zondag 11 juni Tassenmuseum Amsterdam.
Aanmelden via: http://bit.ly/2rEqZa6
Tevens zijn aanwezig:
. Henriëtte Wuite, expert op het gebied van luxe designer tassen. Zij vertelt je of je een echte Chanel, Louis Vuitton of Hermès in je bezit hebt.
. Sigrid Ivo, artistiek directeur van Tassenmuseum Hendrikje weet alles over bijzondere tassen en hun geschiedenis.
. Bernard Jongstra, oprichter en ontwerper van sieradenmerk Gem Kingdom geeft uitleg over de unieke stukken die nu in het Tassenmuseum te zien zijn.
Naast de vaste opstelling is ook de tentoonstelling over Mannentassen te bewonderen.

Japanmarkt:
Zondag 4 juni, Eerste Pinksterdag, help ik wederom antiquair Accolade achter de kraam tijdens de Japanmarkt aan het Rapenburg in Leiden. Daar zullen tevens enkele textiele items (waaronder fraaie Japanse kimono’s) van Changeant worden verkocht.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Taxatiemiddag Tassenmuseum

44 - kopie

Op zondagmiddag 11 oktober mag ik weer aanschuiven bij een taxatiemiddag in het Tassenmuseum in Amsterdam. Uiteraard neem ik de beoordeling van handwerklappen, tafelgoed, doopjurkjes, mode-items van toen en modeprenten voor mijn rekening. Ook designertassen expert Henriëtte Wuite is aanwezig. Zij kan je zeggen of je een echte Chanel, Louis Vuitton of Hermès in je bezit hebt. En directeur Sigrid Ivo wil je alles vertellen over bijzondere tassen.
Datum en tijd: zondag 11 oktober, 13-16 uur
Prijs: regulier entree museum, geen extra kosten
Aanmelden voor de taxatiemiddag is verplicht via info@tassenmuseum.nl of 020-524 64 52. Vermeld hierbij ook welk item je meeneemt. Zie ook:http://tassenmuseum.nl/archief-tentoonstellingen/6835/

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Taxatie agenda

taxatie

De komende weken staan er enkele kosteloze textiele bespreek- en taxatiemomenten in de agenda. Graag maximaal drie stukken voorleggen. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar de musea en het festival vragen entree.
zondag 26 april: Museum Catharijneconvent, Utrecht. 13.00-17.00 uur. Van tevoren aanmelden via de museumsite www.catharijneconvent.nl
donderdag 14 mei: Textielfestival Leiden, Pieterskerk. 12.00-14.30 uur. www.textielfestival.nl
vrijdag 15 mei: Textielfestival Leiden, Pieterskerk. 14.00-16.30 uur. www.textielfestival.nl
zaterdag 16 mei: Museum de Lakenhal, Leiden. 12.00-17.00 uur. www.lakenhal.nl
zondag 24 mei: Museum Catharijneconvent, Utrecht. 13.00-17.00 uur. Van tevoren aanmelden via de museumsite www.catharijneconvent.nl
zondag 28 juni: Museum Catharijneconvent, Utrecht. 13.00-17.00 uur. Van tevoren aanmelden via de museumsite www.catharijneconvent.nl

Buiten deze ‘zittingen’ om kunt u digitale taxaties aanvragen via www.antiekcheck.nl

 

 

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Textielzondagen in Catharijneconvent

verkleind
In het Utrechtse Museum Het Catharijneconvent worden drie textielzondagen georganiseerd. Op 26 april, 24 mei en 28 juni zijn er lezingen, workshops en andere activiteiten. Ik mag het door bezoekers meegebrachte textiel bespreken, beoordelen en taxeren. Het kan druk worden dus graag even aanmelden via de site: https://www.catharijneconvent.nl/bezoek-ons/lezingen-en-activiteiten/textielzondag/

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Taxaties in het Tassenmuseum

P1030776_crop
Zondag 1 maart: Vintage en Retro middag in het Amsterdamse Tassenmuseum. Laat je textiele bezittingen kosteloos beoordelen door museumdirecteur Sigrid Ivo (tassen) en door mij (textilia). Wil je zeker weten dat jouw exemplaar wordt behandeld? Meld je dan snel aan bij het museum!
Zie: http://tassenmuseum.nl/archief-tentoonstellingen/taxatiemiddag-vintage-retro/

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten

Antiek Textiel Markt

Op zaterdag 7 maart 2015 is het weer genieten geblazen op de Antiek Textiel Markt van de Nederlandse Kostuumvereniging. Met fraai aanbod van verzamelaars en handelaars. Ook infostands. Ik mag achter de textiele ‘beoordelings-tafel’. Dus heb je iets om te laten bekijken/bespreken? Kom langs!
Meer info: http://kostuumvereniging.nl/antiek-textiel-markt-2013

maarn det.1

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties gesloten