Beoordelen, bespreken en taxeren van uw textiele schatten

Bij het televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ komen zelden textiele objecten ter sprake. Toch vertegenwoordigen bijvoorbeeld kledingstukken, modeprenten, handwerkobjecten en gebruikstextiel een bijzondere inkijk in de wereld van toen. De (geldelijke) waardering voor textiele objecten staat echter vaak in schril contrast met die van bijvoorbeeld schilderijen of meubels. Hoe komt dat? Wat is wel/niet waardevol? Waar moet u op letten?

N.B. De wereld van de textiel is zo onnoemelijk uitgestrekt dat ik me voornamelijk concentreer op Westerse textilia. Schroomt u echter niet ook die antieke Chinese kimono of geborduurde Turkse handdoek mee te nemen. Wellicht valt er toch iets aardigs over te zeggen.

U kunt u textiele schatten voorleggen aan Els de Baan. Dé kans om de eigen textilia, zowel historisch als hedendaags, aan een nadere inspectie te laten onderwerpen. Dit kan op verschillende manieren:

Voor groepen
Tijdens een door u georganiseerde bijeenkomst van uw vereniging, vriendinnenclub of ander gezelschap geeft Els de Baan een informatieve inleiding en bespreekt vervolgens de door de deelnemers meegebrachte textiele stukken.

Voor musea en particulieren

  • U heeft een schriftelijk taxatierapport of een mondelinge taxatie nodig (u noteert zelf de verstrekte gegevens) en zoekt een deskundige op het gebied van Westerse textilia. Dan bent u bij Els de Baan aan het goede adres
  • U heeft één textiel object of enkele textiele items waarover u meer wilt weten: dat kan digitaal binnen 48 uur via https://antiekcheck.nl/  Voor slechts 14,95 per object krijgt u snel een rapport met een korte beschrijving, datering en taxatie van Els de Baan. Bij 3-10 objecten krijgt u korting. Zijn het er meer dan raad ik u aan direct met mij contact op te nemen om de mogelijkheden met u door te nemen.
  • Voor een bezoek aan huis om meerdere objecten te laten beoordelen (mondeling of met taxatierapport) kunt u uiteraard ook terecht bij Changeant

Neem voor het bespreken van de mogelijkheden en tarieven contact op met Changeant / Els de Baan